Szolgáltatásaink

Mi, az RSLicence-nél nagy gyakorlattal készítünk műszaki, informatikai, Fintech, és vállalatirányítási szoftvereket, amelyeket teljesen ügyfeleink igényeire szabjuk. Jelen oldalunkon szeretnénk bemutatni a cég szolgáltatásait a célközönség számára.
 
Az igényeknek megfelelően személyre szabott szoftverek fejlesztését egy háromlépcsős folyamaton keresztül bonyolítjuk le:
 
  1. Egyedi szoftver tervezése
  2. Egyedi szoftver fejlesztése
  3. Egyedi szoftver tesztelése

Egyedi szoftver tervezése

A tervezési folyamat során az ügyfél által meghatározott igényeknek megfelelő specifikációt készítünk.

Egyedi szoftver fejlesztése

A tervezési folyamat után, ha minden szükséges részletet kidolgoztunk, elkészítjük a kliens által kért szoftvert – az általunk fejlesztett szoftverek modulárisak, így később is bővíthetőek, illetve kicserélhetőek egyes elemei, és keretrendszer alapúak.

Egyedi szoftver tesztelése

Minden általunk fejlesztett egyedi szoftvert tesztelünk, hogy biztosítsuk a problémamentes használatot. Lehetőség van arra, hogy manuálisan teszteljük az alkalmazásunkat, illetve, hogy automatizáljuk a tesztelés folyamatát. A későbbiekben, ha igény van rá teljesen automatizáljuk a tesztelést, hogy az ügyfél zavartalanul használhassa a szoftvert a mindennapokban.

Problémák és megoldások

Az egyik legfontosabb feladat amikor informatikai rendszert fejlesztünk, hogy megfogalmazzuk, hogy az ügyfél pontosan milyen rendszert, milyen erőforrások felhasználásával, milyen időintervallumon belül szeretne. Az elvárásoktól függően a rendszer komplexitása növekedhet, ami megnehezíti a rövid határidejű munkákat.

Milyen megoldást nyújtunk?

Korszerű, agilis módszertan szerint dolgozunk, ahol minden feladatot minden esetben csak annyira ismerünk, amennyire közel vagyunk annak megoldásához. Az agilis módszer segít abban, hogy gyorsan és hatékonyan, a megszabott időn belül el tudjuk készíteni a kliens által rendelt szoftvert, illetve, hogy folyamatosan visszajelzést tudunk adni a folyamatról.

Erőforrásbecslés

Ahhoz, hogy elkezdhessük a komolyabb tervezést, fontos, hogy a meszabott követelmények alapján megbecsüljük a szükséges erőforrásokat, ami nem egy egyszerű feladat. Ez abból fakad, hogy sokszor a követelmények nem teljesek és nem is pontosak. Cégünk a Scrum-alapú projektvezetést és feladatkezelést alkalmazza, amely lehetőséget ad arra, hogy az igényeket komponens alapú modellek szerint csoportosíthassuk. Ennek segítségével kialakítható egy olyan táblázat, melyben egyértelműen látszik, hogy a követelmények alapján a tervezett rendszernek milyen moduljai, illetve komponensei lesznek és azoknak milyen funkciói lesznek várhatóan és ezekhez milyen követelmények tartoznak.

Üzleti igények megfogalmazása

Sokan úgy gondolják, hogy a követelmények leírják az üzleti igényeket egy ilyen személyreszabott rendszer fejlesztése során és már csak a megvalósítás van hátra, de ez sajnos nem így van. Ennek a tervezésnek van egy olyan szakasza, amely egyfajta előkészítés a hatékony kommunikációhoz köztünk, és az ügyfél között. Fontos, hogy a készülő dokumentáció mindkét fél számára ugyanazt jelentse és egyértelműek legyenek az igények megfogalmazásai.

Rendszertervezés

Számunkra nagyon fontos a megfelelő kommunikáció, ezért szeretnénk megosztani azt a tudást, amellyel ügyfelünk is átláthatja azokat a dolgokat amiket a tervezési folyamat közben szeretnénk elfogadtatni. Ebből adódik, hogy az RSLicence által használt módszertani és technológiai elemek lehetővé teszik, hogy a megrendelő megismerje, az általa megadott követelmények és a közösen megfogalmazott üzleti igények milyen technológiai eszközökkel, illetve milyen módon fogják megvalósítani az épülő rendszer moduljaival az elvárt funkciónalitást.

 

A Scrum alapú projektvezetés és feladatkezelés backlog-alapú megközelítése ebből a szempontból is nagyon előnyös, mert nem csak a termék elkészülését, hanem a folyamat közben elkészült eredménytermékek bemutatását és elfogadását is támogatja. Ezzel biztosítjuk megrendelőinknek, hogy a munkatársaik folyamatosan, részletesen megismerhessék a renszerterv dokumentációját és lehetőségük nyíljon a problémák feltárására, illetve azok megoldását követően a részekben történő elfogadásra.

Rendszerfejlesztés

A folyamat ezen része a legnyugodtabb, hiszen mi tudjuk, hogy milyen igényeknek megfelelve kell megvalósítanunk a fejlesztést, és az ügyfelünk is biztos lehet abban, hogy azt fogja kapni amit kért tőlünk. A projektvezetési módszerünknek köszönhetően folyamatosan készülnek funkció-vázak, amelyeket hétről hétre megtekinthet ügyfelünk egy tesztkörnyezetben. Elengedhetetlen számunkra az, hogy a megrendelő munkatársai, illetve későbbi felhasználói minél előbb találkozzanak a rendszer konkrét, megnézhető és véleményezhető, működő elemeivel. Több éves tapasztalatunknak hála tudjuk, hogy a felhasználók által felfedezett hiányosságok sokkal hamarabb a felszínre hozhatóak és jelentős áttervezések, módosítási igények nélkül pontosíthatóak és javíthatóak.

Rendszertesztelés

Általunk, az RSLicence által használt prototípus alapú fejlesztési módszertan és a Scrum alapú projektvezetés és feladatkezelés együttesen tudja biztosítani azt, hogy a készülő rendszer minden tekintetben megfeleljen kliensünk igényeinek. Ahhoz, hogy az informatikai rendszer fejlesztése és tesztelése közben se a megrendelő, se a leendő felhasználók ne veszítsék el türelmüket és bizalmukat, mindent megteszünk azért, hogy biztosítsuk az elvárt minőséget.