Egyedi mobilalkalmazás fejlesztés

A Rate Software Licence Kft. cross platformos mobilalkalmazásokat valósít meg ügyfél igények alapján.

Technológia

  • A fejlesztéshez az Ionic 5 with cordova cross platform-os fejlesztői környezetet használjuk.
  • mind az UI felülete, mind az alkalmazások üzleti logikáját Android és iOS platformra közös kódban lehet tartani
  • gyors fejlesztés
  • A keretrendszer a UI felületek fejlesztésére HTML-t és CSS-t használ, míg az üzleti logika Type Script-ben kerül megvalósításra.

A fejlesztés több lépcsőben zajlik. Első lépésben lehet fejleszteni az alkalmazást desktop rendszeren (Windows, Linux, Mac), ahol az elkészült kódot lehet tesztelni az Ionic saját web-es megjelenítőjében. Következő lépésben a platformnak megfelelő fejlesztői környezetben (Android Studio, Xcode) lehet tesztelni a natív kódot a fejlesztő eszközök emulátora segítségével.

A tényleges build-elési, és publikálási (App Store, Google Play) folyamat az Ionic-hoz fejlesztett CI/CD eszköz az AppFlow segítségével történik. Itt Build-elés után egy szintén web-es megtekintőben megjeleníthető az alkalmazás.

Referencia

Már több sikeres mobilalkalmazás fejlesztése valósult meg az évek során. Ilyen pl. CheckIn, CheckIn System, OfficialMe, WineryPass, SafetyCard.
  • A CheckIn mobilalkalmazás egy német nyelvű éttermi asztalfoglalás rendszer, mely két önálló rendszerből áll, az egyiket a vendég, a másikat a pincér használja. Az alkalmazás segítségével a foglalás gördülékeny, felváltja a telefonos, kézzel írt foglalásokat. A pincér a foglaláskor létrejött QR kódot olvassa be, majd ezután látja a tényleges foglalás.
  • Az OfficialMe egy dokumentumkezelő, személyazonosság-ellenőrző mobilalkalmazás. A felhasználó feltöltheti szerződéseit, kedvezmény kártyáit, személy azonosító okmányait, melyet a rendszer a megfelelő vizsgálat után hitelesít is.
  • A SafetyCard egy olyan mobilalkalmazás, amely bankkártya nélküli fizetést valósít meg marketing felülettel együtt.
  • A Winery Borazonosító alkalmazás célja, hogy egyszerűen és megbízhatóan ellenőrizni tudjuk a bor eredetét a termék teljes életútja során, a palackozástól a pohárig. Az eredetiséget a fogyasztói élményt minimális mértékben módosító hardvereszközökkel érjük el, egészen pontosan NFC tagekkel, melyeket a dugóba, illetve a bor címkéje alá helyezünk el. A rendszerünk adatbázisban követi a borok útját a termelői palackozástól kezdve a kereskedelmi értékláncon keresztül a fogyasztóig, minden állomáson okostelefonos alkalmazással megkönnyítve az adott palack eredetének azonosítását.